Suomi
Matkablogi @ IFFINLAND vaeltaa ympäri maata

Matkablogi @ IFFINLAND vaeltaa ympäri maata

VALINNAT

Matkakohteet / Blogi

Yhtenvetö 1 vuosi asutu asuntoautossa

Alla on video yhteenveto 1 vuoden elämästä ja seikkailuista asuntoautossa

3 Dec 2022

Joulupukin koti Lapissa 

Lyhyt videokatsaus Joulupukin kodista Lapin Rovaniemellä. 

Louhisaaret ☆ Joensuu

Pistet 10/9

Super yksityinen, mukava rentoutumiseen tai vain viikonlopun viettoon. Hieno rantaviiva Suomen suurimmalla järvialueella eli vesistolla Joensuun vieressä noin 40km. 

Yksi piste puuttui täydestä pisteestä, koska lähellä on vielä yksi mökki ja takana on pikuvenesatama saaren huipulla jossa joku käy silloin tällöin.

NORDKAPP ... nopea poikkeama tai kuinka ideat syntyvät lennossa

Nimittäin tämä reissu nordkappi sattui täysin yllättäen, kun puolessa välissä tuli ajatus. ☺ Alkuperäinen suunnitelma oli nimittäin ajaa Kilpisjärveltä Utsjokille aloittaakseni siellä revontulien metsästys. . . Lue revontulien metsästyssuunnitelmastani tästä jutusta "Revontulia etsimässä – tämän kauden ykkösprioriteetti on niiden näkeminen"


Loe täys NORDKAPP juttu tästa 

Katso kaiki KUVAT reisulta tästä

VIDEO yhtenveto löyty youtube kanavalta tästä

HALTI kaksi huippua kerralla - Suomi 1324m ja Norja 1365m

Eräänä kauniina elokuun päivänä(14.8-17.8.2022) päätin lähteä vaellukselle Kilpisjärveltä Haltiin. Koko matka kesti neljä päivää, joista kolme päivää meni sinne ja yksi päivä takaisin. Kävelin yhteensä 107 kilometriä edestakaisin...

LUE KOKO JUTTU: "HALTI kaksi huippua kerralla - Suomi 1324m ja Norja 1365m"

KATSO VIDEO: https://youtu.be/B4fG3YwgGOA

KAIKKI KUVAT: https://galerii.iffinland.info/index?/category/51-halti_1324m

Saanatunturi huipu erikois reitti kiipeilyn ja valloittaa vuorenhuippu 1029m

Mäkeen kiipeäminen kesti 5 tuntia ja 58 minuuttia. Kokonaispituus oli 8,59 kilometriä, keskinopeus oli 2,2 kilometriä tunnissa.todellinen nousu oli 764 metriä. Toivoin hieman suorempaa tietä ylöspäin mutta minun piti luovuttaa 900 metrin kohdalla ja mennä alas 750 metriin.tällä korkeudella jatkoin matkaa suhteellisen jyrkässä reunassa jopa 2 kilometriä kunnes pääsin takaisin viralliselle kiipeilyreitille.

Koko tiivistelmä retkeilyblogissani https://blogi.iffinland.info/2022/08/saanatunturi-huipu-erikois-reitti.html

Härjanvatsan uimaranta

Pistet 10/5

Rannalla on pukusuojat, kaksi laituria, joista toisessa on hyppytorni, kioski ja saunarakennus. Laiturien väli on 50 m. Ranta on hiekkaranta, mutta syvenee nopeasti. Saunassa on puku- ja pesuhuoneet naisille ja miehille sekä yhteinen sauna. Lisäksi kioski, joka on avoinna kesä-elokuussa. Osoite: Silvantie 2, Kiikala. Uimarannan opaste Suomusjärventiellä. Saunan vuokraus mahdollisuus.

Lue lisä: https://blogi.iffinland.info/2022/06/harjanvatsan-uimaranta.html

Oinassaari - Uusikaupunki

Pistet 10/10

Toistaiseksi vieraantuneista paikkakunnista kiistaton ykköspaikka.

Ehdottomasti kaikki on olemassa, mitä keskellä luontoa tarvitaan. Yksityisyys (poissa keskuksesta noin 20 km) mahdollisuus uimiseen, metsässä kävelyn nauttiminen, vessa, kattokohde yhdessä nuotiopaikan kanssa, jossa voi nauttia aterian tekemisestä nuotiolla ja myös luonnollisesti grillit.


Tänne ei voi lisätä muuta kuin, että heti mahdollisimman pian vuoden ajasta riippumatta tulee tänne rentoutumaan.

Tällä hetkellä jään tänne jo kolmanneksi yöksi. En halua lähteä täältä enää:)


Katso paikan kaikki kuvat: grilli päivä https://galerii.iffinland.info/index?/category/oinassaari-2022-jaanuar

Vuosnainen - Kustavi 2022 

Pistet 10/10

Saari, johon pääsee vain lossilla, jolla matka on ilmainen. Tämä on ensimmäinen saari Turun Saariston Rengastiestä kun aloittaa Kustavin puolelta. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen matkareiti, jonka koko pituiseksi tulee lautasten ohella noin 200 kilometriä. Itse olen aloittanut tämän matkan Turun puolelta ja pääsin Houtsaaren asti. Lue lisää tietoa tästä Turun Saariston Rengastien reitistä heidän kotisivuillaan TÄSTÄ

Vuosinainen saarella on paljon kiinnostavaa katselemista ja toimintaa. Kesällä on avattu erilaisia kahviloita, kaupoita, butiikie... Saarella ei taida olla bensa-asemaa, vaan mahdollisuus tankkaamiseen veneisit, onnistuuko siellä tankkaamaan autoa!? En tietä

Vietin itse saarella kaksi vuorokautta ja hoidin geocaching-leikkiäni, siellä on paljon kätköjä :) 

Suosittelen kuumana kaikille annettua paikkaa ja koko Rengastien reittiä! Tätä kokemusta on vaikea siirtää kuvissa ja sanoissa eteenpäin - suosikkipaikoillani se löytää aseman ensimmäisten joukkoon.

Katso kaikki kuvat: https://galerii.iffinland.info/index?/category/kustavi-vuosnaistentie

Aurinkoinen Naantali 2022 Tammikuu

Pistet 7/10

Tällaista tunnuslausetta Naantali käyttää itsensä mainostamiseen. Tässä paikassa vietin yhden yön, eikä kyse ole suoranaisesta rantalomasta, vaikka on mahdollisuus käydä uimassa siellä kuin laskeutua noin 20 metrin alaspäin.


Kyseessä on pienen grillin kioskin pysäköintialue, johon mahtuu niin parikymmentä autoa. Pienen aterian tauon ja uinnin jälkeen voi vain tehdä lyhyen rentouttavan kävelymatkan saarella nauttimaan äärimmäisen kauniista näköalapaikoista sekä vesirajojen korkeudelta että katsella kauniin korkealta kallion kulmilta mäkien välistä.


Mukava paikka välipysäkille ja pienelle selän sirulle tai myös yöpyä mukavassa luonnontilassa:)


Katso kaikki kuvat: https://galerii.iffinland.info/index?/category/sarkansalmi-naantali

MUSTFINN 2022 Tammikuu

Pistet 10/10

Muutama päivä on vietetty täällä. Erittäin kaunis ja rauhallinen paikka, mäntymetsän alainen ranta kauniin näkymin merelle. Kesällä täällä on varmasti erityisen kaunista ja hyvä viettää aikaa vaikka perheen kanssa. Kuvista löytyy täälläkin paikkakunnan informaatiotaulu. 

Katso kaikki kuvat: https://galerii.iffinland.info/index?/category/mustfinn-2022-jaanuar

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=p5Y11Hw3LXk

Turku - Kilpisjärvi 2021 trip joulukuussa

Reitti oli isompien paikkakuntien mukaan Turku-Lahti-Tampere-Jyväskylä-Oulu-Kilpisjärvi-Rovaniemi-Vaasa-Turku. Matkan koko pituiseksi tuli noin 3 500 kilometriä

Kuvassa oleva reitti on takaapäin laadittu, eikä se sisällä varsinaista läpiajettua matkaa.

Alkuperäinen idea oli Jyväskylä asti, että menen Nuoragamiin, mutta sitten päätin auton nenä käänty Kilpisjärvelle, koska Nuoragamissa on käynnyt vuoden 2017 joulun aika.

Lue koko teksti klikkaamalla tästä: Kilpisjärvi - IFFI vaeltaa joulukuussa Kilpisjärvellä - Kilpisjärvi Trippi 2021

Katso kuvi Kilpisjärvest: Enontekiö / Kilpisjärvi trip 2021 

Katso kuvat Joulupuki paja Rovaniemil: Rovaniemil asuv jõulumaa ja ka polaarjon

1 - 2